Voorwaarden & privacy

Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring

Algemeen:

Wanneer u een bestelling plaatst in de webwinkel van Vormfocus gaat u automatisch akkoord met onderstaande voorwaarden.

Vormfocus verkoopt uitsluitend originele vintage (tweedehands) producten. Gezien de leeftijd van de producten zijn er soms lichte gebruikssporen aanwezig. Echte bijzonderheden (een vlooienbeet, chip, haarlijn, kras of kalkaanslag) worden apart bij de productomschrijving vermeld. De vintage lampen die Vormfocus (incidenteel) verkoopt zijn in originele staat, dus meestal ook met de originele bedrading die niet altijd aan de huidige regels voldoen. Vormfocus raadt u aan om voor gebruik een erkend elektricien te raadplegen. Vormfocus is niet verantwoordelijk voor gevolgschade door verkeerd gebruik, of door een voor Vormfocus niet te voorzien gebrek. 

De productomschrijving bij de foto's op de website is door Vormfocus zorgvuldig samengesteld. Er kunnen aan de inhoud van de omschrijving geen rechten worden ontleend. 

Alle bedragen in de webwinkel zijn exclusief verzendkosten. Alle vintage producten in de webwinkel vallen onder de margeregeling. Bij producten die onder de margeregeling vallen wordt geen BTW vermeld op de factuur. Er is dus geen BTW verrekenbaar. 

W.H. Kuiper h/o Vormfocus verkoopt sinds 1 juli 2013 online glas, keramiek, vintage design en toegepaste kunst. Vormfocus staat als eenmanszaak ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Den Haag onder KvK nummer: 58257497.

Prijs en verzending:

Alle genoemde prijzen in de webwinkel, ook de verzendkosten, zijn in euro’s. Vormfocus verstuurt in Nederland en België zijn pakketten standaard via DHL. Op verzoek kan Vormfocus ook producten verzenden via vervoerder postNL. Hieraan zijn extra kosten verbonden. De vintage producten worden zorgvuldig in noppenfolie en doos in doos verpakt. De bestelde producten worden nadat het totale factuurbedrag is ontvangen, in de regel binnen 1-3 werkdagen verstuurd. Vormfocus streeft naar verzending binnen 48 uur.

Indien er een product beschadigd is bij ontvangst dient u z.s.m. contact op te nemen met Vormfocus via het volgende e-mail adres: info@vormfocus.nl Vormfocus neemt dan z.s.m. contact met u op om tot een adequate oplossing te komen.

Minimum bestelbedrag:

Het minimum bestelbedrag in de webwinkel bedraagt €15,00 exclusief eventuele verzendkosten. Bestellingen kleiner dan €15,00 zijn niet mogelijk. Verzoeken per e-mail worden niet in behandeling genomen. 

Levering en betaling in Nederland en België:

Betaling van uw aankoop kan op de volgende manieren:

 • Per overschrijving via uw eigen bank op IBAN: NL19ABNA0548363625 t.n.v. Vormfocus in Sassenheim o.v.v. ordernummer
 • Via contante betaling bij ophalen in Sassenheim
 • Ideal betaling via Mollie
 • Bancontact betaling via Mollie

Aan deze betaalmogelijkheden zijn geen kosten verbonden. Bij betaling via Ideal/Bancontact of via een handmatige overschrijving ontvangt u naast een orderbevestiging ook een factuur (pdf) via e-mail.

Wanneer het totale factuurbedrag niet binnen 7 werkdagen is betaald vervalt de order. Vormfocus behoudt zich het recht voor om na deze termijn het product aan een andere persoon/partij te verkopen.

Ophalen en bekijken van uw product(en) is alleen mogelijk na afspraak via e-mail of telefoon in Sassenheim. Let op: Vormfocus heeft geen showroom aan huis. 

Retourneren en garantie:

 • Wanneer het bestelde product niet aan uw verwachting voldoet mag u het zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen na ontvangst retourneren.
 • Retourzendingen worden alleen door Vormfocus geaccepteerd indien het product in dezelfde staat is als bij verzending. 
 • De kosten van het retour zenden zijn voor de koper.
 • Bij ontvangst van de retourzending wordt het totale factuurbedrag binnen 1 werkdag op de bank- of girorekening van de koper overgemaakt.
 • Vormfocus behoudt zich het recht voor om retourzendingen te weigeren indien het vermoeden bestaat dat producten door de koper of derden moedwillig zijn beschadigd. In dit geval zal Vormfocus niet overgaan tot betaling of hooguit een gedeelte van de waarde van de producten vergoeden.
 • Vormfocus behoudt zich het recht voor productprijzen en verzendkosten in de webwinkel tussentijds aan te passen.

Privacyverklaring per 25 mei 2018

Inleiding:

Uw privacy is voor Vormfocus van groot belang. In deze privacyverklaring leest u over de manier waarop uw persoonsgegevens worden verzameld door Vormfocus en hoe daarmee wordt omgegaan. Daarnaast vindt u hier ook al uw rechten met betrekking tot uw gegevens. 

Doel gegevens:

Er worden een aantal persoonsgegevens verzameld door Vormfocus. Deze worden hieronder toegelicht:

 • Bestellen van producten in de webwinkel. Tijdens het bestelproces verwerken we verschillende gegevens zoals naam, verzendadres, betaalmethode en bankgegevens.
 • Uw algemene gegevens worden verzameld als u via e-mail contact opneemt met Vormfocus. Deze gegevens worden alleen gebruikt om een voorstel of vraag te kunnen beantwoorden. Uw gegevens worden door Vormfocus niet gebruikt voor andere doeleinden. 
 • Gebruik Google Analytics: de website van Vormfocus verzamelt uw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurd met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet verbonden aan uw persoonlijke gegevens. 
 • Gebruik (toekomstige) nieuwsbrief of mailing: uw e-mailadres en naam worden hierbij gebruikt. 

Ontvangers van gegevens:

Voor het uitvoeren van diensten, het bezorgen van producten en overige activiteiten krijgt Vormfocus hulp van derden. Voor zover derden uw gegevens verwerken in opdracht van Vormfocus, doen ze dat als verwerker. Alle afspraken over onder andere beveiliging, geheimhouding en uw rechten zijn opgenomen in de verwerkingsovereenkomsten die Vormfocus met deze derde partijen hebben afgesloten. De gegevens die Vormfocus ontvangt en verwerkt worden beheerd door:

1. Mijnwebwinkel: voor hosting en uitvoering van de Vormfocus webwinkel maakt Vormfocus gebruik van de diensten van Mijnwebwinkel. Alle gegevens die u achterlaat op de website en via e-mail van Vormfocus worden opgeslagen op de servers van Mijnwebwinkel. De website en back-ups van de website worden ook gehost door Mijnwebwinkel. 

2. PostNL en DHL: om de vintage producten te kunnen versturen maakt Vormfocus gebruik van deze twee vervoerders. Zij verwerken uw gegevens (naam, adres, e-mail) met als doel het bezorgen van uw pakket. 

3. Mollie payments: deze betaalprovider registreert uw transactiegegevens (manier van betalen, naam, rekeningnummer en betaalgegevens). 

Opslag periode van gegevens: 

In het algemeen bewaard Vormfocus uw gegevens niet langer dan nodig is voor het doeleinde waarvoor Vormfocus uw gegevens heeft verzameld.

1. Verwerken van een order. Vormfocus heeft een verplichting voor het bewaren van boekhouding en administratie van 7 jaar voor belastingdocumentatie en rapportages van leveringen en goederen. 

2. Contact opnemen met Vormfocus. Op het moment dat u contact opneemt met Vormfocus via e-mail, dan worden de gegevens die u meestuurt zoals naam, adres en e-mailadres opgeslagen op de mailserver. De e-mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard. 

3. Google Analytics. De gegevens die Google Analytics op de website verzamelt zijn anoniem, dus niet verbonden aan uw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics. 

Uw rechten: 

1. Recht op inzage. U heeft het recht om ten alle tijden uw gegevens op te vragen die bij Vormfocus vastgelegd en bewaard worden. Dit doet u door een e-mail te sturen naar info@vormfocus.nl. U krijgt dan een overzicht van uw gegevens. 

2. Recht op rectificatie. Indien uw gegevens niet meer kloppen heeft u het recht deze te laten rectificeren door Vormfocus. 

3. Recht op wissen van gegevens. Wil u niet langer dat uw gegevens bij Vormfocus vastgelegd zijn, dan heeft u het recht op het laten wissen van uw gegevens. 

4. Recht op het indienen van een klacht. U heeft het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens als u vindt dat Vormfocus niet op de juiste manier met uw gegevens omgaat. 

Verplichte gegevens:

Vormfocus verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van vintage producten via de website van Vormfocus. Uw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden. De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van vintage producten. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Vormfocus de desbetreffende dienst niet aanbieden. Mocht het nodig zijn gegevens die u hebt gedeeld met Vormfocus met anderen te delen, dan zal daar eerst uw toestemming voor worden gevraagd. 

Vormfocus behoudt zich het recht voor gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist, dan wel wanneer Vormfocus dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Vormfocus te beschermen. Daarbij tracht Vormfocus altijd uw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren. 

Heeft u toch nog vragen? Neem gerust contact op via info@vormfocus.nl 

Contactgegevens Vormfocus:

Vormfocus 

Winfred Kuiper

Bezoekadres: Sassenheim (alleen op afspraak via e-mail)

E-mail: info@vormfocus.nl

Mobiel: 06-11528420

Btw-id: NL001986546B05

KvK nr. 58257497

© 2013 - 2024 VormFocus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel